Fänkålssallad med ädelost och bacon

Fänkålssallad med ädelost och bacon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(22 st)

25 min

En pigg vårsallad med krispig fänkål och äpple, perfekt till rostbiff eller stekt lax. Vill du ha salladen helt vegetarisk, toppa med rökta mandlar eller rostade hasselnötter istället för bacon.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Citronkvarg:

Gör så här

Gör så här

Börja med citronkvargen. Blanda kvargen med rivet skal av citron och salt. Dela och skär bort mittstocken på fänkålen. Skiva fänkålen tunt, gärna med en mandolin och lägg i iskallt vatten. Spara dillen från fänkålen till garnering. Stek baconet knaprigt i en stekpanna i smör-&rapsolja, låt rinna av på hushållspapper. Tärna äpplet. Banda rucola, äpple, fänkål och bacon. Blanda saften av citron med olja samt peppar och ringla över salladen. Smula över ost och toppa med fänkålsdill. Servera med citronkvarg.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Andra goda förslag