Fänkålssallad med ädelost och bacon
25 min
Tillbehör
•
En pigg vårsallad med krispig fänkål och äpple, perfekt till rostbiff eller stekt lax. Vill du ha salladen helt vegetarisk, toppa med rökta mandlar eller rostade hasselnötter istället för bacon.
Ingredienser
|
Fänkål, ca 300 g
|
2 |
|---|---|
|
Tärnat bacon
|
140 g |
| 1 msk | |
|
Äpple
|
1 |
|
Rucola
|
50 g |
| 140 g | |
|
Svartpeppar
|
½ tsk |
Citronkvarg:
|
Citron
|
rivet skal och saft av 1 |
|---|---|
| 250 g | |
|
Salt
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
211 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,7 g |
| Protein: | 22,3 % | 11,6 g |
| Fett: | 66,9 % | 16 g |
| Kolhydrater: | 10,8 % | 5,6 g |