Exotisk fruktsallad med honungscrème

Exotisk fruktsallad med honungscrème

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Stjärnanis ger raffinerat god smak till denna färgrika fruktsallad!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ melon
  • 4 plommon
  • 2 dl bär t ex vinbär, björnbär, hallon
  • 2 dl konc ananas&apelsinjuice
  • 2 msk honung
  • 2 stjärnanis
  • 1 krm kardemummakärnor

Honungscrème:

Kokosflarn: 35st

  • 75 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 100 g kokosflingor
  • rivet eller strimlat skal av 1 apelsin
  • 1 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

Gör så här

Börja med kokosflarnen. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och blanda det med kokosflingorna och apelsinskal. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner vetemjöl blandat med bakpulver till en jämn smet. Klicka ut till 12 kakor åt gången på bakplåtspapper med hjälp av en tesked. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna börjar få färg, ca 8 min. Låt kakorna svalna på plåten och lägg över dem på galler. Spara flarn som blir över i en burk med lock. Koka juice, honung, stjärnanis och kardemumma i en kastrull ca 1 min. Låt lagen kallna. Kärna ur frukten och skär den i bitar. Blanda med bären. Häll över lagen, låt dra ca 30 min. Vispa grädden och rör ner yoghurt och honung.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag