Eton mess
1 tim 30 min
Efterrätt
•
&format=webp)
En modern twist på den klassiska brittiska desserten Eton mess! Här varvas sega chokladmaränger med len mascarponekräm, brynt smörglass och bär. Välj de bär som är i säsong – jordgubbar på sommaren eller blåbär och björnbär på hösten. Toppa med färsk mynta och pistagenötter för extra lyx.
Ingredienser
Chokladmaränger:
Äggvitor
|
4 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Ättiksprit 12%
|
2 krm |
Mörk choklad
|
50 g |
Mascarponekräm:
3 dl | |
Mascarpone
|
250 g |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Till servering:
Frysta bär, t ex blåbär, björnbär, hjortron
|
250 g |
---|---|
Färsk mynta
|
|
Pistagenötter
|
50 g |
Glass, gärna brynt smörglass
|
200 g |
Gör så här
Chokladmaränger:
Mascarponekräm:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
647 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,7 g |
Protein: | 7,3 % | 11,6 g |
Fett: | 60,7 % | 44,4 g |
Kolhydrater: | 32 % | 50,9 g |

