English toffee
2 tim
•
&format=webp)
Denna toffee ska gärna läggas i en form som gör toffeen lyxigt hög. Fyll på med massa goda nötter och tryck till. Njut av denna mjuka toffee när sötsuget sätter in. Ett perfekt inslag på godisbordet! Strö över saltet precis innan de ska serveras, annars smälter saltet ut.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
100 g | |
3 dl | |
Strösocker
|
3 dl |
Ljus sirap
|
1½ dl |
Glykos sirap
|
1 msk |
Topping:
Rostade pistagenötter
|
1 dl |
---|---|
Rostade hasselnötter
|
1 dl |
Rostade valnötter
|
1 dl |
Flingsalt
|
½ tsk |
Gör så här
Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.
Näringsvärden, per styck
Energi:
198 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 1 g |
Kolhydrater: | 20 g |
Fett: | 12 g |
Video
Bästa knäcktipsen

