English toffee

2 tim
English toffee

Denna toffee ska gärna läggas i en form som gör toffeen lyxigt hög. Fyll på med massa goda nötter och tryck till. Njut av denna mjuka toffee när sötsuget sätter in. Ett perfekt inslag på godisbordet! Strö över saltet precis innan de ska serveras, annars smälter saltet ut.

Ingredienser

100 g
3 dl
Strösocker
3 dl
Ljus sirap
1½ dl
Glykos sirap
1 msk

Topping:

Rostade pistagenötter
1 dl
Rostade hasselnötter
1 dl
Rostade valnötter
1 dl
Flingsalt
½ tsk

Gör så här

  • Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, ljus sirap och glykossirap.
  • Rör bara i början när kolan kokas för att minimera att den sockrar sig. Koka utan lock tills smeten är 125°, eller tills smeten håller ett kulprov.
  • Lägg bakplåtspapper i en form, ca 15 x 20 cm. Häll ner smeten. Fördela nötterna över kolan och tryck till lätt.
  • Låt stelna i kylen. Skär english toffee bitar. Strö över lite flingsalt vid servering.
Klart!

Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.

Näringsvärden, per styck

Energi:

198 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 12 g
Video Bästa knäcktipsen

https://www.arla.se/recept/english-toffee/