Endive- och salladsplock

15 min
Arbetstid: 15 min
Buffé Tillbehör
Endive- och salladsplock

Salt ost och söt physalis balanserar upp den lite beska endiven. Ringla över honung och toppa med knaprig mandel.

Ingredienser

Endive
1
Gemsallad
1 huvud
Physalis
1 ask
140 g
Saltrostad mandel
½ dl
Flytande honung
1 msk

Gör så här

  • Rensa och plocka salladsbladen och lägg dem på ett fat.
  • Skiva physalisen, smula osten och grovhacka mandeln.
  • Fördela physalis, ost och mandel på salladsbladen, ringla över honung.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

42 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,9 g
Protein: 21,5 % 2,2 g
Fett: 63,8 % 3 g
Kolhydrater: 14,7 % 1,5 g
https://www.arla.se/recept/endive--och-salladsplock/