Eggs Benedict
30 min
Brunch
Förrätt
Frukost
Lunch
•
&format=webp)
Eggs Benedict, eller ägg Benedict på svenska, är den klassiska brunchrätten med pocherat ägg, hollandaisesås och bräckt skinka. Det är den perfekta mackan med den salta skinka, det krämiga ägget och den lena hollandaisen som ger rätten dess rätta karaktär. Kryddig krasse piffar till ägg Benedict lite extra.
Ingredienser
Hollandaise:
Svenskt Smör från Arla®
|
150 g |
---|---|
Äggulor
|
3 |
Vatten
|
2 msk |
Pressad citronsaft
|
1 msk |
Salt
|
1 krm |
Pocherade ägg:
Vatten
|
1 dl |
---|---|
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
Ägg
|
4 |
Vatten
|
1 liter |
Salt
|
½ msk |
Till servering:
Lantbröd
|
4 skivor |
---|---|
Svenskt Smör från Arla®, till stekning
|
|
Rökt skinka
|
8 skivor |
Smörgåskrasse
|
Gör så här
Hollandaise:
Pocherade ägg:
Servering:
Markera receptet som tillagat
För en extra smakrik hollandaise är det gott att bryna smöret.
Näringsvärden, per port
Energi:
624 kcal
Näringsvärden per port | |
---|---|
Protein: | 20 g |
Fett: | 52 g |
Kolhydrater: | 20 g |

