Räkmacka
•
Finns det något mer somrigt och vardagslyxigt än en räksmörgås med räkor och färska grönsaker? Var du inte på Västkusten innan så förflyttas du garanterat dit efter en tugga av den här godingen. Vårt recept på en klassisk räkmacka innehåller krispiga skivor av gurka, rädisor och rödlök och en frisk citronmajonnäs som är superenkel att göra hemma. Räkmacka passar perfekt som en somrig lunch eller mellanmål, beroende på hur stor mackan är!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Citronmajonnäs:
Räkmacka:
Energi:
743 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 52 g |
Kolhydrater: | 35 g |
Fett: | 43 g |
Ingredienser
Citronmajonnäs:
½ dl | |
Olja
|
1½ dl |
Citron, finrivet skal och saft
|
½ |
Salt
|
¾ tsk |
Räkmacka:
Räkor med skal
|
2 kg |
---|---|
Ägg
|
4 |
Gurka
|
½ |
Rödlök
|
½ |
Rädisor
|
125 g |
Tekakor
|
4 |
Salladsmix
|
75 g |
Färsk dill
|