Egg clouds med cheddar och bresaola

Egg clouds med cheddar och bresaola

30 min
Frukost
Fluffiga äggdrömmar som verkligen är en frukost att imponera med! Vitan vispas till ett hårt skum och blandas med riven cheddar. Sedan bakas vitan av i ugnen till ett fluffigt moln. I med gulan och servera med krispig bresaola, finriven ost, tabasco och koriander. Ultimat comfort food!
https://www.arla.se/recept/egg-clouds-med-cheddar-och-bresaola/

Gör så här

Torkad bresaola:
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Lägg ut bresaolan på ugnsgallret. Torka skivorna 3-4 min, tills de blir hårda. Ställ undan till servering.
Egg clouds:
  • Dela äggen i vitor och gulor. Spara äggulorna var och en för sig.
  • Vispa äggvitor och salt i en absolut ren bunke med elvisp, först på låg hastighet, sedan på maxhastighet i 2-3 min, tills äggvitan är styv.
  • Vänd försiktigt ner finriven cheddar så inte äggvitan sjunker ihop.
  • Skopa upp fyra högar med äggvitor på en bakpappersklädd plåt, och forma små urgröpningar i mitten med hjälp av baksidan på en blöt matsked.
  • Ställ in i mitten av ugnen och låt vitorna få färg, ca 3 min.
  • Ta ut plåten och lägg försiktigt i en äggula i varje grop.
  • Ställ återigen in plåten i ca 3 min.
  • Lägg varje äggmoln på en tallrik. Smula över bresaolan och toppa med salladslök, koriander och riven ost.
  • Servera egg clouds med tabasco och nymalen svartpeppar.
Klart!

Ingredienser

Torkad bresaola:
Bresaola
4 skivor
Till servering:
Salladslök, finhackad
1
Färsk koriander
½ kruka
1 dl
Tabasco
Nymalen svartpeppar