Havrebollar

Havrebollar

15 min Mellanmål
Havrebollar rullade i färgglatt strössel - lika gott för liten som för stor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Rör ihop smör och socker. Tillsätt kakao, vaniljsocker, havregryn och juice. Blanda väl
  • Häll upp strössel på en tallrik. Forma chokladmassan till bollar. Rulla runt dem i strösslet.
  • Förvara chokladbollarna svalt i burk med lock.
Klart!
Tips:

Tips på smak för stora: Byt ut vaniljsocker och juice mot 1/2 tsk kanel och 2 msk starkt, kallt kaffe eller 1 msk apelsinlikör. Rulla dem i ca 50 g finhackad rostad mandel.

Ingredienser

100 g
Strösocker
1 dl
Kakao
2 msk
Vaniljsocker
1 msk
Havregryn
4 dl
Apelsinjuice
2 msk
Garnering:
Strössel
ca 1 dl