Djävulskyckling

1 tim 10 min Huvudrätt Lunch Middag
Djävulskyckling

Djävulskyckling, eller Pollo alla diavolo, är en smakrik och kryddstark rätt med rötter i det italienska köket. Namnet kommer från ordet "diablo", som betyder djävul på italienska, och syftar på den hetta som rätten har tack vare kryddorna. Om du önskar extra hetta är det bara att addera mer sambal oelek.

Ingredienser

Hel kyckling
1
3 msk
Salt
1 tsk
Sambal oelek
2 tsk
Pressade vitlöksklyftor
2
Hackad färsk persilja
2 msk
Citron
rivet skal och saft av ½

Olivyoghurt:

Gröna oliver utan kärna
1 dl
2 dl

Till servering:

Fullkornsris, gärna svart ris
3½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form.
  • Blanda hälften av smör-&rapsoljan med salt och sambal oelek. Pensla ovansidan på kycklingen. Stek kycklingen i mitten av ugnen i 15 min.
  • Sänk temperaturen till 175° eller 160° varmluft och stek i ytterligare 30 min.
  • Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Blanda resten av smör-&rapsoljan med vitlök, persilja, citronskal och saft. Pensla det över kycklingen och stek i 5 min till.
  • Grovhacka oliverna och blanda med yoghurten.
  • Servera djävulskyckling med ris och olivyoghurt.
Klart!

Ugnsbaka rotfrukter och servera dem till.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

505 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 38 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 38 g
https://www.arla.se/recept/djavulskyckling/