Djävulskyckling

Djävulskyckling

Betyg

(168 st)

Djävulskyckling är het och god kyckling som tillagas i ugn. Servera kycklingen med den goda olivsåsen och grönsaker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 hel kyckling
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja original flytande matfett
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • rivet skal och saft av ½ citron

Olivsås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Blanda hälften av smör-&rapsoljan med salt och sambal oelek. Pensla ovansidan på kycklingen. Stek kycklingen i mitten av ugnen 45 min. Sänk temperaturen till 175° efter 15 min. Blanda resten av smör-&rapsoljan med vitlök, persilja, citronskal och saft. Pensla det över kycklingen och stek i 5 min till. Blanda yoghurt och olivcreme och servera till.

Tips:

Ugnsbaka rotfrukter och servera dem till.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem