Djävulskyckling
1 tim 10 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Djävulskyckling, eller Pollo alla diavolo, är en smakrik och kryddstark rätt med rötter i det italienska köket. Namnet kommer från ordet "diablo", som betyder djävul på italienska, och syftar på den hetta som rätten har tack vare kryddorna. Om du önskar extra hetta är det bara att addera mer sambal oelek.
Ingredienser
Hel kyckling
|
1 |
---|---|
3 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Sambal oelek
|
2 tsk |
Pressade vitlöksklyftor
|
2 |
Hackad färsk persilja
|
2 msk |
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
Olivyoghurt:
Gröna oliver utan kärna
|
1 dl |
---|---|
2 dl |
Till servering:
Fullkornsris, gärna svart ris
|
3½ dl |
---|
Gör så här
Ugnsbaka rotfrukter och servera dem till.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
505 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 38 g |
Kolhydrater: | 3 g |
Fett: | 38 g |

