Djävulskyckling

Djävulskyckling

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(387 st)

Djävulskyckling är het och god kyckling som tillagas i ugn. Servera kycklingen med den goda olivsåsen och grönsaker.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Olivsås:

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form.
  3. Blanda hälften av smör-&rapsoljan med salt och sambal oelek. Pensla ovansidan på kycklingen. Stek kycklingen i mitten av ugnen 45 min.
  4. Sänk temperaturen till 175° efter 15 min.
  5. Blanda resten av smör-&rapsoljan med vitlök, persilja, citronskal och saft. Pensla det över kycklingen och stek i 5 min till.
  6. Blanda yoghurt och olivcreme och servera till.

Tips:

Ugnsbaka rotfrukter och servera dem till.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag