Djävulskyckling

Djävulskyckling

Huvudrätt
Djävulskyckling är het och god kyckling som tillagas i ugn. Servera kycklingen med den goda olivsåsen och grönsaker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form.
  • Blanda hälften av smör-&rapsoljan med salt och sambal oelek. Pensla ovansidan på kycklingen. Stek kycklingen i mitten av ugnen 45 min.
  • Sänk temperaturen till 175° efter 15 min.
  • Blanda resten av smör-&rapsoljan med vitlök, persilja, citronskal och saft. Pensla det över kycklingen och stek i 5 min till.
  • Blanda yoghurt och olivcreme och servera till.
Klart!
Tips:

Ugnsbaka rotfrukter och servera dem till.

Energi:

505 kcal

Protein: 38 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 38 g

Ingredienser

Hel kyckling
1
3 msk
Salt
1 tsk
Sambal oelek
2 tsk
Pressade vitlöksklyftor
2
Hackad färsk persilja
2 msk
Citron
rivet skal och saft av ½
Olivsås:
1½ dl
Gröna oliver olivcreme
½ dl