Dinkel med saffran

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Dinkel med saffran

Underbart god sallad med dinkel som ger härligt tuggmotstånd. Valnötter, fikon, päron och saffran ger dinkeln karaktär.

Ingredienser

Dinkel hel eller matvete
3 dl
Päron
2
Torkade fikon
4
Grovhackade valnötter
1 dl
1 msk
Saffran à 0,5
1 pkt
Grovhackad bladpersilja
1 dl
Salt och peppar

Gör så här

  • Koka vetekornen i buljong enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop såsen.
  • Skär päronen i klyftor och ta bort kärnorna. Skär fikonen i bitar.
  • Fräs frukt och nötter i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Häll av buljongen från vetekornen och rör i saffran, fruktblandning och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med såsen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

340 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,5 g
Protein: 11,4 % 9,5 g
Fett: 44,7 % 17,2 g
Kolhydrater: 43,9 % 36,7 g
https://www.arla.se/recept/dinkel-med-saffran/