Dinkel med saffran

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Dinkel med saffran

Underbart god sallad med dinkel som ger härligt tuggmotstånd. Valnötter, fikon, päron och saffran ger dinkeln karaktär.

Ingredienser

Dinkel hel eller matvete
3 dl
Päron
2
Torkade fikon
4
Grovhackade valnötter
1 dl
1 msk
Saffran à 0,5
1 pkt
Grovhackad bladpersilja
1 dl
Salt och peppar

Gör så här

  • Koka vetekornen i buljong enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop såsen.
  • Skär päronen i klyftor och ta bort kärnorna. Skär fikonen i bitar.
  • Fräs frukt och nötter i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Häll av buljongen från vetekornen och rör i saffran, fruktblandning och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med såsen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

535 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 13 g
Kolhydrater: 75 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/dinkel-med-saffran/