
Daimtryffel
Barnsligt god daimtryffel får vuxen smak av konjak. Gör dubbel sats så räcker det till fler!
Ingredienser
Receptet gäller för 40 bitar
-
1 dl Arla® vispgrädde
-
50 g Arla® Svenskt Smör
- 300 g mörk choklad minst 50 % kakaohalt
-
1 dl Arla Köket Kesella® kvarg
- 2 msk konjak
- 100 g daim
- kakao
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt smälta. Rör i kvarg och konjak. Låt smeten kallna i kylen ca 30 min. Hacka dajm och rör ner. Häll smeten i en form, 10 x 15 cm och låt stelna i kylen ca 1 tim. Skär i bitar eller forma tryffeln till runda kulor. Pudra över kakao och förvara kallt.
Tips:
Man kan även byta ut konjaken mot likör.
Så lyckas du med tryffeln
Tips:
Man kan även byta ut konjaken mot likör.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut