Daimtryffel

Daimtryffel

60+ min
Barnsligt god daimtryffel får vuxen smak av konjak. Gör dubbel sats så räcker det till fler!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  • Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och konjak.
  • Låt smeten kallna i kylen ca 30 min.
  • Hacka daim och rör ner. Häll smeten i en form, 10 x 15 cm och låt stelna i kylen ca 1 tim.
  • Skär i bitar eller forma tryffeln till runda kulor. Pudra över kakao och förvara kallt.
Klart!
Tips:

Man kan även byta ut konjaken mot likör.

Video
Så lyckas du med tryffeln

Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!

Ingredienser

1 dl
50 g
Mörk choklad minst 50 % kakaohalt
300 g
1 dl
Konjak
2 msk
Daim
100 g
Kakao