Hemmagjord daim

Hemmagjord daim

Betyg

(169 st)

Att göra egen daim är inte svårt och blir otroligt gott. Var noga med att kolasmeten får rätt temperatur så den blir riktigt hård när den stelnar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 25 st

  • 2½ dl ljus sirap
  • 2½ dl strösocker
  • 2½ dl Arla® vispgrädde
  • 200 g mörk choklad

Gör så här:

Gör så här:

Blanda sirap, socker och grädde i en kastrull. Rör om och koka upp. Koka smeten till 130° eller tills den håller kulprovet. Klä en form, ca 20×20 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen. Låt stelna i rumstemperatur. Smält chokladen i en skål i mikro eller över vattenbad. Bred ut chokladen över kolasmeten. Låt stelna i rumstemperatur. Skär eller bryt daimen i lagom stora rutor när chokladen stelnat helt Förvaras svalt. Kulprov! Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Den ska vara fast till hård.

Tips:

Tips! Innan chokladen smält helt, spritsa ut 50 g smält vit choklad så att det bildar fyllda cirklar på rad. Dra en tandpetare genom cirklarna så det bildas vita hjärtan.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem