Hemmagjord daim

Hemmagjord daim

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(172 st)

Att göra egen daim är inte svårt och blir otroligt gott. Var noga med att kolasmeten får rätt temperatur så den blir riktigt hård när den stelnar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 25 st

  • 200 g mörk choklad

Gör så här:

Gör så här:

Blanda sirap, socker och grädde i en kastrull. Rör om och koka upp. Koka smeten till 130° eller tills den håller kulprovet. Klä en form, ca 20×20 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen. Låt stelna i rumstemperatur. Smält chokladen i en skål i mikro eller över vattenbad. Bred ut chokladen över kolasmeten. Låt stelna i rumstemperatur. Skär eller bryt daimen i lagom stora rutor när chokladen stelnat helt Förvaras svalt. Kulprov! Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Den ska vara fast till hård.

Tips:

Tips! Innan chokladen smält helt, spritsa ut 50 g smält vit choklad så att det bildar fyllda cirklar på rad. Dra en tandpetare genom cirklarna så det bildas vita hjärtan.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem