Coupe à la Malta

15 min
Arbetstid: 15 min
Dessert Efterrätt
Coupe à la Malta

En snabblagad Ris à la Malta med Kesella kvarg, risgrynsgröt och vispgrädde. Desserten har god smak av vanilj, fräsch apelsin och toppad med pepparkakor.

Ingredienser

1 dl
1 dl
Kall risgrynsgröt
1 dl
Apelsiner
2
Tunna pepparkakor
4

Gör så här

  • Vispa grädden. Rör i kvarg och risgrynsgröt.
  • Skala apelsinerna och skär dem i bitar.
  • Varva grötblandningen i glas med apelsinbitarna. Toppa med pepparkakor.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

221 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,2 g
Protein: 8,1 % 4,4 g
Fett: 51,2 % 12,8 g
Kolhydrater: 40,7 % 22,1 g
https://www.arla.se/recept/coupe-a-la-malta/