Cookies

1 tim Fika
Frysbar
Cookies

Grundrecept på cookies med knapriga kanter och mjukseg mitten. Ät dem nybakade tillsammans med ett glas kall mjölk.

Ingredienser

200 g
Strösocker
½ dl
Farinsocker
1½ dl
Ägg
1
Vetemjöl
3½ dl
Majsstärkelse
2 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Bikarbonat
1 tsk
Salt
1 krm
Hackad mörk choklad
200 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 190° eller 175° varmluft.
  • Vispa rumstempererat smör, strösocker och farinsocker luftigt med elvisp. Tillsätt ägg och vispa snabbt ihop.
  • Blanda mjöl, majsstärkelse, vaniljsocker, bikarbonat och salt i en separat bunke. Sikta de torra ingredienserna i smörvispet.
  • Grovhacka chokladen och vänd ner i smeten. Ställ cookiesmeten kallt i kylen i ca 15 min.
  • Förbered två plåtar med bakplåtspapper. Ta ut smeten och rulla till 20 st jämnstora bollar.
  • Lägg 10 st bollar på vardera plåt. Se till så det är mellanrum mellan cookiesen då de kommer flyta ut något i ugnen.
  • Grädda i mitten av ugnen i 12 min.
  • Låt kakorna svalna något på plåten och lägg sedan över på ett galler. Servera cookies med ett glas iskall mjölk!
Markera receptet som tillagat

Bake off! Forma 20 bollar av degen och frys in. När du sedan behöver nygräddade kakor, ta fram bollarna, låt dem tina ca 30 min på plåtar med bakplåtspapper och grädda enligt receptet.

Näringsvärden, per st

Energi:

166 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,3 g
Protein: 4,7 % 1,9 g
Fett: 54,9 % 10,3 g
Kolhydrater: 40,4 % 16,5 g
https://www.arla.se/recept/cookies1/