Citronmarinerade jordgubbar och melon

Citronmarinerade jordgubbar och melon

Betyg

(21 st)

Fruktsallad med marinerad melon och jordgubbar. Servera den marinerade frukten med glass blandat med matyoghurt som är jättegott till denna dessert.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 liter jordgubbar
  • 500 g melon t ex cantaloup
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • rivet skal och pressad saft av 1 citron
  • 3 msk rårörsocker
  • 2½ dl vaniljglass
  • 2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt turkisk yoghurt 10%

Gör så här:

Gör så här:

Dela jordgubbarna. Dela, kärna ur och skala melonen. Skär den i mindre bitar. Rör ihop vaniljfrön, citronskal, saft och socker i en skål. Blanda i jordgubbar och melon. Låt marinera ca 30 min. Rör glassen mjuk och blanda den med yoghurt. Servera till frukten.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem