Citronmarinerade jordgubbar och melon

Citronmarinerade jordgubbar och melon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(21 st)

Fruktsallad med marinerad melon och jordgubbar. Servera den marinerade frukten med glass blandat med matyoghurt som är jättegott till denna dessert.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 liter jordgubbar
  • 500 g melon t ex cantaloup
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • rivet skal och pressad saft av 1 citron
  • 3 msk rårörsocker
  • 2½ dl vaniljglass
  • 2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt turkisk yoghurt 10%

Gör så här

Gör så här

Dela jordgubbarna. Dela, kärna ur och skala melonen. Skär den i mindre bitar. Rör ihop vaniljfrön, citronskal, saft och socker i en skål. Blanda i jordgubbar och melon. Låt marinera ca 30 min. Rör glassen mjuk och blanda den med yoghurt. Servera till frukten.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa: