
Citronmarinerade jordgubbar och melon
Fruktsallad med marinerad melon och jordgubbar. Servera den marinerade frukten med glass blandat med matyoghurt som är jättegott till denna dessert.
Ingredienser
Antal portioner
- 1 liter jordgubbar
- 500 g melon t ex cantaloup
- 1 urskrapad vaniljstång
- rivet skal och pressad saft av 1 citron
- 3 msk rårörsocker
- 2½ dl vaniljglass
-
2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Dela jordgubbarna. Dela, kärna ur och skala melonen. Skär den i mindre bitar. Rör ihop vaniljfrön, citronskal, saft och socker i en skål. Blanda i jordgubbar och melon. Låt marinera ca 30 min. Rör glassen mjuk och blanda den med yoghurt. Servera till frukten.
Näringsvärden, per port
- Energi: 320 kcal
- Protein: 5 g
- Kolhydrater: 44 g
- Fett: 13 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 3 2006