Citrongräddsås med timjan
50 min
•
&format=webp)
En krämig gräddsås är gott till både lammstek och lammfärsbullar. Såsen blir extra krämig och smakrik av rotselleri. Servera gärna såsen med lamm, lite kokt sparris, örter, hackade oliver eller inlagda kronärtskockor för en extra vårlig upplevelse.
Ingredienser
Schalottenlökar
|
2 |
---|---|
Rotselleri
|
75 g |
50 g | |
Citron rivet skal och saft
|
½ |
Kycklingfond eller 1/2 buljongtärning
|
1 msk |
Vatten
|
3 dl |
2 dl | |
Hackad färsk timjan
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
|
Majsstärkelse
|
ev 1 tsk |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
295 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 2 g |
Kolhydrater: | 5 g |
Fett: | 30 g |

