Citronfromage

Citronfromage

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(61 st)

Ett enkelt recept på fromage med frisk smak av citron. En klassisk dessert som citronfromage passar fint som avslutning efter en tyngre varmrätt.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 1¼ dl strösocker
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 3 dl Arla® vispgrädde

Gör så här

Gör så här

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten, ca 5 min.
  2. Vispa äggulor och socker pösigt.
  3. Värm citronsaften i en kastrull, lägg ner gelatinbladen och smält dem på låg värme.
  4. Häll försiktigt ner citronsaftsblandningen i äggsmeten under omrörning tillsammans med citronskalet.
  5. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten. Fördela smeten i 6 st glas och låt stå minst 1 tim i kyl innan servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 295 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa: