Citron- och lakritskola

Citron- och lakritskola

45 min
Den här kolan får en pigg smak av den goda kombinationen citron och lakrits.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda grädde, socker, sirap, citron och lakritspulver i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
  • Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°.
  • Dra kastrullen från värmen och rör ner smöret. Häll kolan i en form med bakplåtspapper, ca 10x25 cm, låt kallna.
  • Skär kolan i bitar och slå in i bakplåtspapper. Förvara svalt.
Klart!
Tips:

Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är kolan färdig.

Energi:

90 kcal

Protein: 0 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 3 g
Video
Så lyckas du med kolan

Kocken Lotta ger dig alla knepen för julens segaste kola. God jul från oss på Arla!

Ingredienser

2 dl
Rårörsocker
4 dl
Ljus sirap
1 dl
Lakritspulver
1 msk
Citron
rivet skal och saft av 1
1 msk