Citron- och lakritskola

Citron- och lakritskola

Betyg

(37 st)

Den här kolan får en pigg smak av den goda kombinationen citron och lakrits.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 bitar

  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 4 dl rårörsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk lakritspulver
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Gör så här:

Gör så här:

Blanda grädde, socker, sirap, citron och lakritspulver i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält. Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°. Dra kastrullen från värmen och rör ner smöret. Häll kolan i en form med bakplåtspapper, ca 10x25 cm, låt kallna. Skär kolan i bitar och slå in i bakplåtspapper. Förvara svalt.

Tips:

Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är kolan färdig.

Så lyckas du med kolan

 

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 90 kcal
  • Protein: 0 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem