Cilbir – turkiska ägg med brynt chilismör
25 min
Brunch
Buffé
Förrätt
Frukost
Lunch
Mellanmål
•

Pocherade ägg med brynt chilismör och yoghurt är den ultimata helgfrukosten för hela familjen. Dessa turkiska ägg funkar lika bra att servera som ett buffétillbehör eller att äta som lunch med en skiva rostat bröd. Det krämiga ägget ihop med den lena yoghurten och heta smöret bidrar med en smakexplosion du sent kommer att glömma!
Ingredienser
Pocherade ägg:
Vatten
|
1 liter |
---|---|
Ättiksprit 12%
|
1 msk |
Ägg
|
4 |
Salt
|
1 tsk |
Brynt chilismör:
25 g | |
Sambal oelek
|
1½ msk |
Till servering:
3 dl | |
Flingsalt
|
|
Dillvippor
|
|
Rostade sesamfrön, svarta och vita
|
1 msk |
Surdegsbröd, rostade
|
4 skivor |
Gör så här
Pocherade ägg:
Brynt chilismör:
Servering:
Näringsvärden, per portion
Energi:
369 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 2 g |
Protein: | 14 g |
Kolhydrater: | 35 g |
Fett: | 19 g |

