Chokladtryffel

Chokladtryffel

60+ min Efterrätt
Chokladtryffel med smak av kardemumma, så god att den smälter i munnen! Bjud dina gäster eller varför inte ge bort i present?
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladtryffel/

Gör så här

  • Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädde och smör i en kastrull.
  • Tillsätt choklad, farinsocker, vaniljsocker och kardemumma. Rör tills chokladen har smält.
  • Låt kallna i kylskåp 1-1 ½ tim.
  • Spritsa ut tryffeln i små toppar eller rulla kulor. Sikta över kakao. Förvara i kylskåp.
Klart!

Kardemumma och kaffepulver kan bytas ut mot något av följande: 2-3 droppar pepparmyntsolja, 2 msk konjak, 2 msk likör eller 1 tsk rivet apelsinskal.

Video
Så lyckas du med tryffeln

Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!

Ingredienser

Mörk choklad
300 g
1½ dl
100 g
Farinsocker
3 msk
Vaniljsocker
1 msk
Kardemummakärnor, mortlade
2 tsk
Garnering:
Kakao
¾ dl