Chokladtryffel med rosmarin

4 tim
Chokladtryffel med rosmarin

Chokladtryffel med rosmarin är nytt, oväntat och måste provas. Garnera den välsmakande chokladtryffeln med lite extra rosmarin på toppen.

Ingredienser

1 dl
50 g
Mörk choklad, minst 50 % kakao
300 g
1 dl
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Apelsin
rivet skal av ½
Salt
1 krm
Färsk rosmarin till garnering

Gör så här

  • Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden.
  • Rör i kvarg, rosmarin, apelsin och salt. Låt halvstelna i rumstemperatur, 3-4 tim.
  • Ställ ut ischokladformar på en bricka. Häll smeten i en spritspåse. Spritsa ut smeten i formarna. Garnera med rosmarin. Låt stelna i kyl.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

65 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 5 g
Video Så lyckas du med tryffeln

Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/chokladtryffel-med-rosmarin/