Chokladkolabar

Chokladkolabar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

60+ min

Spröda och lättgjorda kolabars med chokladtopping som smälter i munnen. Varför köpa när du enkelt kan fixa dem själv!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 20 bitar

Mördegsbotten

Smörkola:

Topping

  • 150 g choklad
  • flingsalt

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Mördegsbotten

Värm ugnen till 175°. Skär det kalla smöret i kuber och lägg i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och nyp ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord ugnsform (ca 20x30). Enklast är att använda en engångsform i aluminium. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna.

Smörkola

Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka upp och rör tills sockret har löst sig. Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på ca 123°. Häll smeten i formen, över den avsvalnade mördegskakan. Låt svalna helt i rumstemperatur.

Topping

Skär kolakakan i stänger. Smält chokladen i vattenbad och doppa en bit i taget. Låt rinna av på galler och toppa med lite flingsalt.

Tips:

Kulprov: häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska vara fast till hård.

Tips:

Kolan kan smaksättas på oändligt många sätt t ex med saffran, lakritspulver, kokosflingor, hackade nötter eller apelsinskal.

Skriv ut

Andra goda förslag