Chokladkola

Chokladkola

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(174 st)

Chokladkola är underbart gott och mångas absoluta favorit i godisskålen. Variera mängden kakao efter egen smak.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

Gör så här

Gör så här

  1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker.
  2. Koka utan lock, ca 15 min i en vid kastrull eller 30 min i en gryta med mindre botten. Rör om då och då tills smeten håller ett kulprov. Smaksätt med kakao.
  3. Häll upp smeten på en oljad plåt. Låt svalna, skär eller klipp i bitar. Slå in i papper och förvara kallt.
  4. Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.

Så lyckas du med kolan

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag