Chokladkola med kakaonibs

Chokladkola med kakaonibs

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Älskade chokladchock! Kakaonibs är krossade chokladbönor och ger kolan extra mycket smak och crunch.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 25 st

Gör så här:

Gör så här:

Lägg bakplåtspapper i en form ca 15x20 cm. Värm socker och grädde i en tjockbottnad kastrull på svag värme tills sockret löst sig. Tillsätt glykossirap och choklad. Koka på medelvärme utan lock ca 15-30 min tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°. Häll upp smeten i formen, strö över kakaonibs och låt kolan stelna. Gärna över natten i rumstemperatur. Skär upp i bitar.

Tips:

Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten och rulla till en kula . Rulla till en hård kula.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 75 kcal
  • Protein: 0 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem