Chokladdoppad hallonkola

Chokladdoppad hallonkola

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(23 st)

Magnifika röda kolor med bästa smakkompisarna choklad och hallon.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 25 st

  • 150 g frysta hallon

Topping:

  • 150 g mörk choklad
  • 1 msk frystorkade hallon

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp hallonen och sila bort kärnorna. Lägg bakplåtspapper i en form ca 15x20 cm. Blanda hallonpurén och övriga ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull. Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på ca 123°. Häll upp smeten i formen och låt stelna i rumstemperatur över natten. Skär upp kolan i fyrkantiga bitar. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa kolorna till hälften i chokladen och strö över frystorkade hallon.

Tips:

Häll några droppa smet i iskallt vatten. Om det går att rulla till en hård kula är kolan färdig.
När sockret i smeten har löst sig, rör så lite som möjligt i smeten.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 95 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem