Chokladdoppad hallonkola

Chokladdoppad hallonkola

1 tim
Magnifika röda kolor med bästa smakkompisarna choklad och hallon.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladdoppad-hallonkola/

Gör så här

  • Koka upp hallonen och sila bort kärnorna.
  • Lägg bakplåtspapper i en form ca 15x20 cm.
  • Blanda hallonpurén och övriga ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull.
  • Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på ca 123°.
  • Häll upp smeten i formen och låt stelna i rumstemperatur över natten.
  • Skär upp kolan i fyrkantiga bitar.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa kolorna till hälften i chokladen och strö över frystorkade hallon.
Klart!

Häll några droppa smet i iskallt vatten. Om det går att rulla till en hård kula är kolan färdig. När sockret i smeten har löst sig, rör så lite som möjligt i smeten.

Energi:

95 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Frysta hallon
150 g
1½ dl
Strösocker
2½ dl
Pressad citronsaft
1 tsk
Ljus sirap
1 msk
Topping:
Mörk choklad
150 g
Frystorkade hallon
1 msk