Chokladbollar med kaffe och hasselnötter

Chokladbollar med kaffe och hasselnötter

Betyg

(105 st)

Underbart goda chokladbollar som är knapriga från rostade hasselnötter. Mörk choklad och kaffe ger extra god smak!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 st

  • 100 g rostade, skalade hasselnötter
  • 1 dl dinkelflingor
  • 50 g finriven mörk choklad 70%
  • 25 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 äggula
  • 2 msk honung
  • 1 tsk kallt, starkt kaffe

Gör så här:

Gör så här:

Mixa 2/3 av hasselnötterna tillsammans med dinkelflingorna till smulor. Tillsätt choklad, smör, äggula, honung och kaffe. Mixa tills det bildar en boll. Hacka de resterande nötterna fint och lägg på en tallrik. Forma bollar av smeten och rulla dem i nöthacket. Förvara svalt.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 85 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem