Chokladbollar med kaffe och hasselnötter

Chokladbollar med kaffe och hasselnötter

20 min Efterrätt
Underbart goda chokladbollar som är knapriga från rostade hasselnötter. Mörk choklad och kaffe ger extra god smak!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Mixa ⅔ av hasselnötterna tillsammans med dinkelflingorna till smulor.
  • Tillsätt choklad, smör, äggula, honung och kaffe.Mixa tills det bildar en boll.
  • Hacka de resterande nötterna fint och lägg på en tallrik.
  • Forma bollar av smeten och rulla dem i nöthacket. Förvara svalt.
Klart!
Energi:

85 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Rostade, skalade hasselnötter
100 g
Dinkelflingor
1 dl
Finriven mörk choklad 70%
50 g
25 g
Äggula
1
Honung
2 msk
Kallt, starkt kaffe
1 tsk