Bulle med bulle
Nytt

Bulle med bulle

20 min
Efterrätt
Bulle med bulle är något så enkelt och smarrigt som chokladboll instoppad i en fralla. Bulle med bulle har funnits sedan 1930-talet och härstammar från nordvästra Skåne. Dessa chokladbollar är otroligt goda, och denna bulle med bulle kan även gratineras i våffeljärn. Detta recept är skapat av Wictor Winqvist, medlem i juniorkocklandslaget.
Wictor Winqvist
Wictor Winqvist Konditor, medlem i Junior Culinary Team
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bulle-med-bulle/

Gör så här

  • Smält mjölkchokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron.
  • Skär smöret i bitar. Lägg i en matberedare. Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, mjölkchokladen, kaffe och salt. Mixa ihop till en slät smet.
  • Tillsätt havregrynen och mixa hastigt ihop. Forma smeten till 8 jämnstora chokladbollar, 45 g per boll. Rulla chokladbollarna i kokos.
  • Halvera frallorna. Lägg två chokladbollar i varje fralla. Tryck till. Nu är bulle med bulle klar att äta, men om du vill kan du grädda bulle med bulle i ett varmt våffeljärn.
Serveringsförslag:
Klart!
Energi:

612 kcal

Fiber: 5,8 g
Protein: 9,1 g
Kolhydrater: 72,1 g
Fett: 31,9 g

Ingredienser

Chokladbollar:
Mjölkchoklad
25 g
100 g
Strösocker
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Kakao
2½ msk
Kallt starkt kaffe
½ dl
Salt
1 krm
Havregryn
3½ dl
Kokosflingor
1 dl
Bulle med bulle:
Frallor
4