Chocolate chip cookies

1 tim 40 min Fika
Frysbar
Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies, den klassiska amerikanska kakan som vi älskar. Gör gärna dubbelsats och frys in hälften av degen, bara att ta fram, skiva upp och grädda när det kommer spontanbesök!

Ingredienser

100 g
Mörk choklad
100 g
Strösocker
1 dl
Farinsocker
½ dl
Ägg
1
Vetemjöl
2 dl
Bikarbonat
½ tsk
Salt
½ tsk
Vaniljsocker
½ tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull, ta det från plattan så fort det har smält och låt det svalna. Om smöret är för varmt så smälter chokladbitarna ut i smeten.
  • Hacka chokladen grovt. Rör ner socker, farinsocker och ägg i kastrullen. Blanda bikarbonat, salt och vaniljsocker med mjölet och rör ner det tillsammans med chokladen i kastrullen.
  • Kyl smeten väl, minst 1 tim.
  • Rulla den kylda degen till bollar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut något i ugnen. Det är lagom med åtta st kakor på varje plåt.
  • Baka kakorna i mitten av ugnen i ca 9 min. Låt kakorna kallna på plåten.
  • Servera chocolate chip cookies med ett glas iskall mjölk!
Markera receptet som tillagat

Hacka 100 g nötter och rör ner samtidigt med mjölet. Använd de nötter som du tycker bäst om eller blanda flera sorter.

Byt ut smöret mot 1 dl smör-&rapsolja som du blandar direkt med de övriga ingredienserna. Då slipper du smälta smöret först.

Näringsvärden, per st

Energi:

90 kcal

Näringsvärden per st
Protein: 2 g
Fett: 5 g
Kolhydrater: 10 g
https://www.arla.se/recept/chocolate-chip-cookies/