
Chilipicklad gurka
Picklad gurka med chili är en variant av koreansk pressgurka. Det koreanska chilipulvret i originalet har bytts ut mot chiliflakes och paprikapulver.
Ingredienser
Antal portioner
- 1 gurka
- 2 salladslökar
- 1 tsk ättiksprit 12%
- 2 tsk strösocker
- 1½ tsk chili flakes
- ½ tsk paprikapulver
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Skär gurkan i tunna skivor och strimla salladslöken. Lägg det i en bunke. Blanda ättika, socker, salt och chilipulver och häll i bunken. Lägg något tungt ovanpå, t ex ett litet fat med en mortel på. Låt så i kyl 20 min. Häll av överflödig vätska innan servering.
Näringsvärden, per dl
- Energi: 50 kcal
- Protein: 2 g
- Kolhydrater: 10 g
- Fett: 1 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 1 2014