Chilipicklad gurka

Chilipicklad gurka

Betyg

(15 st)

Picklad gurka med chili är en variant av koreansk pressgurka. Det koreanska chilipulvret i originalet har bytts ut mot chiliflakes och paprikapulver.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 tsk ättiksprit 12%
  • 2 tsk strösocker
  • 1½ tsk chiliflakes
  • ½ tsk paprikapulver

Gör så här:

Gör så här:

Skär gurkan i tunna skivor och strimla salladslöken. Lägg det i en bunke. Blanda ättika, socker, salt och chilipulver och häll i bunken. Lägg något tungt ovanpå, t ex ett litet fat med en mortel på. Låt så i kyl 20 min. Häll av överflödig vätska innan servering.

Näringsvärden, per dl

  • Energi: 50 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem