Chilipicklad gurka

Chilipicklad gurka

30 min
Picklad gurka med chili är en variant av koreansk pressgurka. Det koreanska chilipulvret i originalet har bytts ut mot chiliflakes och paprikapulver.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chilipicklad-gurka/

Gör så här

  • Skär gurkan i tunna skivor och strimla salladslöken. Lägg det i en bunke.
  • Blanda ättika, socker, salt och chilipulver och häll i bunken.
  • Lägg något tungt ovanpå, t ex ett litet fat med en mortel på. Låt så i kyl 20 min.
  • Häll av överflödig vätska innan servering.
Klart!
Energi:

50 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 1 g

Ingredienser

Gurka
1
Salladslökar
2
Ättiksprit 12%
1 tsk
Strösocker
2 tsk
Chili flakes
1½ tsk
Paprikapulver
½ tsk