Chilipicklad gurka

30 min
Chilipicklad gurka

Picklad gurka med chili är en variant av koreansk pressgurka. Det koreanska chilipulvret i originalet har bytts ut mot chiliflakes och paprikapulver.

Ingredienser

Gurka
1
Salladslökar
2
Ättiksprit 12%
1 tsk
Strösocker
2 tsk
Chili flakes
1½ tsk
Paprikapulver
½ tsk

Gör så här

  • Skär gurkan i tunna skivor och strimla salladslöken. Lägg det i en bunke.
  • Blanda ättika, socker, salt och chilipulver och häll i bunken.
  • Lägg något tungt ovanpå, t ex ett litet fat med en mortel på. Låt så i kyl 20 min.
  • Häll av överflödig vätska innan servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

50 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 1,2 g
Protein: 14,7 % 1,8 g
Fett: 7,1 % 0,4 g
Kolhydrater: 78,2 % 9,6 g
https://www.arla.se/recept/chilipicklad-gurka/