Picklade grönsaker
Budget Nytt

Picklade grönsaker

1 tim
Buffé
Att pickla dina egna grönsaker är både ett gott och smart sätt att ta tillvara på sensommarens skörd. Viktigt att tänka på är att använda dig av steriliserade glasburkar för att öka hållbarhetslängden. Slå över pickelslagen varm för att få mjukare grönsaker eller kall för att få knapriga grönsaker.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/picklade-gronsaker/

Gör så här

Lag:
  • Koka upp vatten, strösocker, ättika och salt i en kastrull. Vispa tills sockret löst upp sig.
  • Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Dela stjälksellerin i långa stavar. Skala och skär morötterna i långa stavar. Skär fänkålen i större klyftor. Dela blomkålen i mindre buketter.
  • Lägg allt i en steriliserad glasburk. Häll över lagen och förvara svalt.
Klart!

Smaksätt din pickelslag med exempelvis rostade fänkål- eller dillfrön.

Energi:

712 kcal

Fiber: 32,9 g
Protein: 19,6 g
Kolhydrater: 149 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Lag:
Vatten
12 dl
Strösocker
8 dl
Ättiksprit 12%
4 dl
Salt
ev 1 krm
Grönsaker:
Stjälkselleri
6 stjälkar
Gula morötter och orange
4
Fänkål
1
Blomkål
½ huvud