Chèvre chaud

25 min Lunch Middag
Chèvre chaud

En varm och lyxig förrätt som kombinerar krämig getost med gyllene bröd, honung och rosmarin. Servera med en fräsch sallad med maché, rucola, rostade valnötter och rödlök – perfekt som en enkel men imponerande start på middagen.

Nytt

Ingredienser

Rågsurdegsbröd
4 skivor
Falbygdens® Getost
340 g
Rosmarinkvist
1
Honung
1 msk

Sallad:

Pressad citronsaft
1 msk
Dijonsenap
1 tsk
Flingsalt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Olivolja
½ dl
Machésallad
65 g
Rucola
65 g
Rostade valnötter
1 dl
Crema di balsamico
1 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Rosta brödet i brödrost eller het stekpanna.
  • Skär getosten i fyra lika stora puckar och placera dem på brödskivorna. Skär eller stansa till kanterna på brödskivorna så de passar ostens storlek.
  • Plocka bladen från rosmarinen. Ringla honung över osten och strö på rosmarinblad.
  • Gratinera i ugnen i ca 10 min, tills osten är gyllene och mjuk.

Sallad:

  • Vispa ihop citronsaft, dijonsenap, salt och svartpeppar. Häll olivoljan i en tunn stråle och vispa tills vinägretten går ihop.
  • Lägg maché och rucola på ett uppläggningsfat eller på fyra tallrikar. Ringla över vinägretten.
  • Grovhacka valnötterna. Strö det över salladen.
  • Placera den gratinerade chèvre chaud ovanpå salladen och avsluta med att ringla över lite crema di balsamico.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

528 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,5 g
Protein: 14,8 % 19,3 g
Fett: 67,8 % 40,5 g
Kolhydrater: 17,4 % 22,6 g
https://www.arla.se/recept/chevre-chaud/