Chefs burger med karamelliserad lök

Chefs burger med karamelliserad lök

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(74 st)

Saftig burgare på högrev och entrecote skapad av Christian Hellberg, Årets Kock 2001. Njut med massor av ost, karamelliserad lök, picklad gurka och dressing med sting av senap och dragon.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Burgare:

Picklad gurka:

  • 1 gurka, ca 400 g
  • 1¼ dl ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 3 stjärnanis
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad

Dressing:

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk stark senap
  • 1 msk skånsk senap
  • ½ msk hackad färsk dragon
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Karamelliserad lök:

Till servering:

  • ¼ huvud isbergssallad
  • plockade blad av färsk dragon
  • 4 hamburgerbröd

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Picklad gurka:

  1. Skala och skiva gurkan tunt. Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor och sjud ca 10 min, låt svalna.
  2. Slå lagen över gurkorna och låt dra minst 1 tim, gärna över natten.

Dressing:

  1. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar, ställ kallt.

Karamelliserad lök:

  1. Skala och skiva löken tunt. Fräs den i smör i en stekpanna. Tillsätt sockret och låt det karamelliseras på medelhög värme, ca 3 min.
  2. Häll på ölen och låt koka in tills löken är mjuk, ca 5 min.

Burgare:

  1. Forma köttet till 4 burgare. Salta och peppra. Grilla eller stek burgarna 2-3 min på varje sida.
  2. Skiva osten och lägg på burgarna innan servering och låt smälta.

Vid servering:

  1. Skär salladen grovt och plocka dragonblad.
  2. Arrangera burgarna på bröd med grovskuren sallad, picklad gurka, dressing, karamelliserad lök och dragonblad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 1095 kcal
  • Protein: 42 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 81 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag