Chefs burger med karamelliserad lök
•
Saftig burgare på högrev och entrecote skapad av Christian Hellberg, Årets Kock 2001. Njut med massor av ost, karamelliserad lök, picklad gurka och dressing med sting av senap och dragon.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Picklad gurka:
Dressing:
Karamelliserad lök:
Burgare:
Vid servering:
Energi:
1095 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 42 g |
Kolhydrater: | 48 g |
Fett: | 81 g |
Ingredienser
Burgare:
Högrevsfärs
|
600 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
100 g |
Picklad gurka:
Gurka, ca 400 g
|
1 |
---|---|
Ättiksprit 12%
|
1¼ dl |
Strösocker
|
2 dl |
Vatten
|
3 dl |
Stjärnanis
|
3 |
Kryddpepparkorn
|
5 |
Lagerblad
|
2 |
Dressing:
Majonnäs
|
2 dl |
---|---|
Stark senap
|
2 msk |
Skånsk senap
|
1 msk |
Hackad färsk dragon
|
½ msk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Karamelliserad lök:
Silverlökar, ca 175 g
|
2 |
---|---|
50 g | |
Mörkt muscovadosocker
|
2 msk |
Öl
|
1½ dl |
Till servering:
Isbergssallad
|
¼ huvud |
---|---|
Plockade blad av färsk dragon
|
|
Hamburgerbröd
|
4 |