Cheesecake ris à la Malta

4 tim Dessert Efterrätt
Cheesecake ris à la Malta

En len cheesecake gjord på ris à la Malta! På en klassisk botten av digestivekex och mandlar tronar denna maffiga cheesecake. Den toppas med krispiga mandlar och är underbart god att servera med rörörda bär. Förbered gärna dagen innan den ska avnjutas, men garnera med mandlarna precis innan servering.

Ingredienser

Botten:

100 g
Mandelspån
1 dl
Digestivekex
12

Ris à la Malta:

Gelatinblad
3
3 dl
Kall risgrynsgröt
5 dl
150 g
Florsocker
2 msk
Vaniljpulver
2 krm

Dekoration:

Marconamandlar, grovhackad
150 g

Till servering:

Rårörda körsbär eller hallon

Gör så här

  • Värm ugnen till 200° eller 180° varmluft.
  • Sätt ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter. Smörj kanterna.
  • Smält smöret i en liten kastrull. Mixa mandlar och kex. Blanda ner smält smör.
  • Tryck ut smulblandningen i springformen. Förgrädda i ugn ca 10 min.
  • Lägg gelatin i kallt vatten minst 5 min.
  • Vispa grädden i en bunke. Blanda med färskost, gröt, florsocker och vaniljpulver.
  • Krama ur gelatinbladen. Lägg tillsammans med 2 msk av fyllningen i en liten kastrull. Smält gelatinet på svag värme och rör sedan raskt ner i ris à la maltan.
  • Bred ut fyllningen i formen. Ställ kallt minst 3 timmar, helst över natten.
  • Grovhacka mandlarna och strö dem över cheesecaken. Servera gärna med rårörda körsbär.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

230 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/cheesecake-ris-a-la-malta/