Cheesecake ris à la Malta
4 tim
Dessert
Efterrätt
•
&format=webp)
En len cheesecake gjord på ris à la Malta! På en klassisk botten av digestivekex och mandlar tronar denna maffiga cheesecake. Den toppas med krispiga mandlar och är underbart god att servera med rörörda bär. Förbered gärna dagen innan den ska avnjutas, men garnera med mandlarna precis innan servering.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Botten:
100 g | |
Mandelspån
|
1 dl |
Digestivekex
|
12 |
Ris à la Malta:
Gelatinblad
|
3 |
---|---|
3 dl | |
Kall risgrynsgröt
|
5 dl |
150 g | |
Florsocker
|
2 msk |
Vaniljpulver
|
2 krm |
Dekoration:
Marconamandlar, grovhackad
|
150 g |
---|
Till servering:
Rårörda körsbär eller hallon
|
---|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
230 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 16 g |
Fett: | 17 g |

