Chiagröt med päron och jordnötssmör
15 min
•
Arbetstid: 15 min
Frukost
Mellanmål
•
Gör morgonen god och laga en glutenfri gröt på quinoagryn smaksatt med kardemumma, vanilj och kanel. Nötter gör gröten extra mättande. Frukt och bär bidrar med sötma, vitaminer och färg.
Ingredienser
|
Quinoagryn
|
1 dl |
|---|---|
|
Chiafrön
|
2 msk |
|
Malen kanel
|
½ tsk |
|
Malen kardemumma
|
½ tsk |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
|
Salt
|
½ krm |
|
Vatten
|
3 dl |
Tillbehör
|
Päron i bitar
|
1 |
|---|---|
|
Jordnötssmör
|
½ dl |
|
Blåbär
|
1 dl |
|
Grovhackade hasselnötter
|
½ dl |
|
Ev torkade mullbär
|
|
|
Ev blåbärspulver
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
479 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 15 g |
| Protein: | 13,9 % | 16,4 g |
| Fett: | 61,3 % | 33,2 g |
| Kolhydrater: | 24,8 % | 29,2 g |