Carpacciopizza med parmesan och tryffel
30 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Middag
•
En elegant förrättspizza som imponerar på både öga och gom. Lövtunna skivor oxfilé, parmesan, rucola och pinjenötter kombineras med en touch av tryffelolja för extra smak. Perfekt som start på en festlig middag eller när du vill göra helgkvällen lite lyxigare.
Ingredienser
|
Oxfilé
|
150 g |
|---|---|
|
Soltorkade tomater i olja
|
4 |
|
Tomatpuré
|
3 msk |
|
À 400 g pizzadeg, gärna surdeg
|
1 pkt |
|
Riven parmesanost
|
100 g |
|
Rucola
|
1 dl |
|
Pinjenötter
|
4 msk |
|
Olja med smak av tryffel
|
1 tsk |
|
Flingsalt
|
2 krm |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
|
Citron
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
1028 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,6 g |
| Protein: | 21,8 % | 55,2 g |
| Fett: | 36,3 % | 42,2 g |
| Kolhydrater: | 41,9 % | 106 g |