Carpacciopizza med parmesan och tryffel

30 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Middag
Carpacciopizza med parmesan och tryffel

En elegant förrättspizza som imponerar på både öga och gom. Lövtunna skivor oxfilé, parmesan, rucola och pinjenötter kombineras med en touch av tryffelolja för extra smak. Perfekt som start på en festlig middag eller när du vill göra helgkvällen lite lyxigare.

Ingredienser

Oxfilé
150 g
Soltorkade tomater i olja
4
Tomatpuré
3 msk
À 400 g pizzadeg, gärna surdeg
1 pkt
Riven parmesanost
100 g
Rucola
1 dl
Pinjenötter
4 msk
Olja med smak av tryffel
1 tsk
Flingsalt
2 krm
Nymalen svartpeppar
2 krm
Citron
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225º varmluft med en plåt i.
  • Skiva oxfilén tunt. Lägg skivorna mellan två bakplåtspapper och kavla ut dem så de blir lövtunna.
  • Mixa soltorkade tomater och tomatpuré slätt med stavmixer.
  • Dela pizzadegen i två. Kavla eller dra ut degen till två runda pizzor. Lägg på bakplåtspapper och bred på tomatpurén. Strö över riven parmesanost och pinjenötter.
  • Ta ut den varma plåten från ugnen och dra över bakplåtspappret med pizzorna på plåten. Grädda pizzorna i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 min.
  • Ta ut pizzorna och lägg genast på oxfiléskivorna. Vill du tillaga oxfilén lätt i ugnen, sätt tillbaka pizzorna i ca 30 sek.
  • Fördela rucola på pizzorna, ringla över tryffelolja och strö på flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera med citronklyftor.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

1028 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 10,6 g
Protein: 21,8 % 55,2 g
Fett: 36,3 % 42,2 g
Kolhydrater: 41,9 % 106 g
https://www.arla.se/recept/carpacciopizza-med-parmesan-och-tryffel/