Burgare på vörtbröd med lingondressing

30 min Snabbmat
Burgare på vörtbröd med lingondressing

Variera din hamburgare med ett grövre bröd och en läcker dressing på gräddfil och rårörda lingon.

Ingredienser

Nötfärs
400 g
Ägg
1
Salt
1 tsk
Kryddpeppar
1 krm
1 dl
Hackad färsk persilja
1 dl
Finhackad rödlök
2 msk
Vörtbröd
4 skivor

Dressing:

1 dl
Rårörda lingon
½ dl

Gör så här

  • Blanda färsen med ägg, salt, peppar, mjölk, persilja och lök. Forma till fyra stora biffar.
  • Stek dem i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida.
  • Blanda gräddfil och lingon.
  • Lägg burgarna på vörtbröd och servera med dressingen.
Klart!

Nötfärsen kan även bytas ut mot blandfärs.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

315 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 24 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/burgare-pa-vortbrod-med-lingondressing/