Högrevsburgare med bacon och cheddar

Högrevsburgare med bacon och cheddar

20 min Huvudrätt
Saftiga högrevsburgare med knaperstekt bacon, krispig sallad och smakrik cheddar. Högrevsfärsen gör burgarna extra saftiga och goda. Servera med cole slaw och rostad potatis.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hogrevsburgare-med-bacon-och-cheddar/

Gör så här

  • Börja med att steka baconet knaprigt i en varm stekpanna, låt rinna av på hushållspapper. Fortsätt med tillbehören.
  • Skiva tomaterna tunt. Skala och skiva silverlöken. Skiva saltgurkan tunt på längden. Dela hamburgerbröden och rosta snittytan.
  • Forma färsen till 4 hamburgare, salta och peppra. Stek dem i smör ca 3 min på varje sida. Lägg en ostskiva på varje hamburgare.
  • Bred majonnäs på brödens över- och underdel. Lägg sallad och hamburgare på brödens underdel och fördela resten av tillbehören på burgarna. Lägg på överdelen.
Klart!
Energi:

690 kcal

Protein: 38 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 45 g

Ingredienser

Högrevsfärs
500 g
Bacon
140 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Castello® Burger Cheddar skivad hårdost
4 skivor
Tillbehör:
Tomater
2
Silverlök
1
Krispsallad
4 blad
Saltgurka
1
Majonnäs
4 msk
Hamburgerbröd
4
Tomatketchup
2 msk