Minihamburgare

Minihamburgare

60+ min
Små och barnsligt goda. Färdigkryddad crème fraiche blir en smakrik dressing.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/minihamburgare/

Gör så här

Minihamburgerbröd:
  • Börja med bröden.
  • Värm mjölken till max 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken.
  • Rör om och tillsätt smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 16 delar.
  • Forma till runda bullar, lägg på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa ca 15 min.
  • Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.
Minihamburgare:
  • Blanda färs, salt, peppar och vatten. Forma små platta burgare. Stek burgarna i smör ca 1 min per sida.
  • Bred crème fraiche på brödens snittytor. Lägg på sallad.
  • Lägg ihop bröden med burgare, ost, tomat och lök emellan.
Klart!
Energi:

269 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 14 g

Ingredienser

MInihamburgerbröd:
2½ dl
Jäst
25 g
25 g
Salt
1 tsk
Grovt rågmjöl
1 dl
Vetemjöl
5 dl
Ägg
1
Sesamfrön
½ dl
Minihamburgare:
Nötfärs
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Vatten
1 msk
1 msk
1 dl
Hamburgerbröd delade
8
Salladsblad
Skivad tomater
Skivad rödlökar