Minihamburgare

Minihamburgare

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(154 st)

Små och barnsligt goda. Färdigkryddad crème fraiche blir en smakrik dressing.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

MInihamburgerbröd:

  • 1 ägg
  • ½ dl sesamfrön

Gör så här

Gör så här

Blanda färs, salt, peppar och 1 msk vatten. Forma små platta burgare. Bred crème fraiche på brödens snittytor. Lägg på sallad. Stek burgarna i smör ca 1 min per sida. Lägg ihop bröden med burgare, ost, tomat och lök emellan.

MInihamburgerbröd:

Värm mjölken till max 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om och tillsätt smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 16 delar. Forma till runda bullar, lägg på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa ca 15 min. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 285 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa: