Bulgursallad med lufttorkad skinka

25 min
Arbetstid: 25 min
Buffé Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt Tillbehör
Bulgursallad med lufttorkad skinka

Bulgur, gryn av krossat vete, som här får extra smak genom att kokas i örtbuljong. Servera bulgursalladen som huvudrätt eller, utan skinkan, som tillbehör på en buffé.

Ingredienser

Bulgur
2 dl
Örtbuljong
6 dl
Frysta haricots verts
100 g
Svart böna
400 g
Rödlök
1
Körsbärstomater
250 g
Sallad t ex ekbladsallad
1 kruka
Lufttorkad skinka i tunna skivor
150 g
2 dl
Sambal oelek
3 krm

Gör så här

  • Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt bulgur och koka på svag värme ca 10 min. Häll av buljongen.
  • Blanda ner haricots verts i bulgurn. Lägg på locket och låt stå ca 5 min.
  • Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem i kallt vatten.
  • Skala och skiva löken tunt. Halvera tomaterna.
  • Varva bulgur med svarta bönor, rödlök, körsbärstomater och sallad i en skål eller på ett uppläggningsfat. Lägg skinkan överst.
  • Blanda matyoghurt och sambal oelek till en dressing.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

403 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 11,8 g
Protein: 28,4 % 28,2 g
Fett: 25,4 % 11,6 g
Kolhydrater: 46,2 % 45,8 g
https://www.arla.se/recept/bulgursallad-med-lufttorkad-skinka/