Bulgursallad med lufttorkad skinka
25 min
•
Arbetstid: 25 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
Tillbehör
•
Bulgur, gryn av krossat vete, som här får extra smak genom att kokas i örtbuljong. Servera bulgursalladen som huvudrätt eller, utan skinkan, som tillbehör på en buffé.
Ingredienser
|
Bulgur
|
2 dl |
|---|---|
|
Örtbuljong
|
6 dl |
|
Frysta haricots verts
|
100 g |
|
Svart böna
|
400 g |
|
Rödlök
|
1 |
|
Körsbärstomater
|
250 g |
|
Sallad t ex ekbladsallad
|
1 kruka |
|
Lufttorkad skinka i tunna skivor
|
150 g |
| 2 dl | |
|
Sambal oelek
|
3 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
403 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 11,8 g |
| Protein: | 28,4 % | 28,2 g |
| Fett: | 25,4 % | 11,6 g |
| Kolhydrater: | 46,2 % | 45,8 g |