Bulgursallad med cottage cheese och pesto

1 tim Buffé Huvudrätt Middag
Bulgursallad med cottage cheese och pesto

En mättande och god bulgursallad med höstens svamp och massa färska örter. Servera denna bulgursallad med KESO® Cottage cheese smaksatt med pesto. En strålande rätt att servera på buffébordet, eller att lägga ner i matlådan!

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Valfria gryn t ex bulgur, mathavre eller kvarngryn
2½ dl
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyfta
1
50 g
Chili flakes
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ dl
Blandad svamp
250 g
2 msk
Salt och svartpeppar
Grovhackade färska örter, t ex basilika och persilja
3 dl
Rödlök
1

Cottage cheese med pesto:

250 g
Grön pesto, gärna hemlagad
½ dl

Gör så här

  • Koka grynen enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs all lök mjuk i smör. Tillsätt chili flakes och vinäger. Sjud tills vinägern kokat in.
  • Ansa och dela svampen i mindre bitar. Stek den i smör tills den fått fin färg. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Blanda grynen med lök, svamp och örter. Skala och skiva rödlöken. Strö den över bulgursalladen.
  • Blanda cottage cheese med pesto. Servera till bulgursalladen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

425 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/bulgursallad-med-cottage-cheese-och-pesto/