Bulgursallad med cottage cheese och pesto
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Huvudrätt
Middag
•
En mättande och god bulgursallad med höstens svamp och massa färska örter. Servera denna bulgursallad med KESO® Cottage cheese smaksatt med pesto. En strålande rätt att servera på buffébordet, eller att lägga ner i matlådan!
Ingredienser
|
Valfria gryn t ex bulgur, mathavre eller kvarngryn
|
2½ dl |
|---|---|
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 50 g | |
|
Chili flakes
|
½ tsk |
|
Vitvinsvinäger
|
½ dl |
|
Blandad svamp
|
250 g |
| 2 msk | |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Grovhackade färska örter, t ex basilika och persilja
|
3 dl |
|
Rödlök
|
1 |
Cottage cheese med pesto:
| 250 g | |
|
Grön pesto, gärna hemlagad
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
459 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,8 g |
| Protein: | 15,1 % | 17 g |
| Fett: | 51,6 % | 26,8 g |
| Kolhydrater: | 33,3 % | 37,6 g |