Bulgogi
1 tim
Brunch
Huvudrätt
Lunch
•
&format=webp)
Bulgogi betyder eldkött eftersom det enligt tradition i Korea ska grillas över koleld. Köttet marineras med päron som gör det mört. Underbart gott att servera i salladsblad.
Ingredienser
Entrecote, i bit
|
500 g |
---|---|
Päron
|
1 |
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
Japansk soja
|
1 dl |
Strösocker
|
3 msk |
Sesamolja
|
2 msk |
Risvinäger eller vitvinsvinäger
|
2 msk |
Gochujangkräm:
Salladslök
|
½ knippe |
---|---|
2 dl | |
Gochujang
|
2 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Groddsallad:
Färska böngroddar
|
ca 150 g |
---|---|
Salladslök
|
½ knippe |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Rostade sesamfrön
|
½ dl |
Japansk soja
|
1 msk |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Till servering:
Jasminris
|
4 port |
---|---|
Salladsblad, t ex roman- eller gemsallad
|
16 |
Kimchi
|
ca 1 dl |
Gör så här
Gochujangkräm:
Groddsallad:
Till servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
894 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 37 g |
Kolhydrater: | 79 g |
Fett: | 47 g |

