Bulgogi

1 tim Brunch Huvudrätt Lunch
Bulgogi

Bulgogi betyder eldkött eftersom det enligt tradition i Korea ska grillas över koleld. Köttet marineras med päron som gör det mört. Underbart gott att servera i salladsblad.

Ingredienser

Entrecote, i bit
500 g
Päron
1
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Japansk soja
1 dl
Strösocker
3 msk
Sesamolja
2 msk
Risvinäger eller vitvinsvinäger
2 msk

Gochujangkräm:

Salladslök
½ knippe
2 dl
Gochujang
2 msk
Sesamolja
1 msk

Groddsallad:

Färska böngroddar
ca 150 g
Salladslök
½ knippe
Färsk koriander
1 kruka
Rostade sesamfrön
½ dl
Japansk soja
1 msk
Lime, finrivet skal och saft
1

Till servering:

Jasminris
4 port
Salladsblad, t ex roman- eller gemsallad
16
Kimchi
ca 1 dl

Gör så här

  • Skär köttet i tunna skivor. Grovriv päronet. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg allt i en skål och tillsätt resterande ingredienser. Blanda väl och låt stå i rumstemeratur medan resten förbereds.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Gochujangkräm:

  • Skiva salladslöken och blanda med resterande ingredienser.

Groddsallad:

  • Skölj groddarna, skiva salladslöken och grovhacka koriandern. Lägg i en skål och blanda med sesamfrön, soja, limeskal och limesaft.

Till servering:

  • Skölj salladsbladen. Stek köttet, med den marinad som kommer med, i omgångar i en riktigt het stekpanna utan fett.
  • Fyll salladsbladen med ris, groddsallad, kött, gochujangkräm och kimchi.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

894 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 37 g
Kolhydrater: 79 g
Fett: 47 g
https://www.arla.se/recept/bulgogi/