Bulgogi
1 tim
Brunch
Huvudrätt
Lunch
•
Bulgogi betyder eldkött eftersom det enligt tradition i Korea ska grillas över koleld. Köttet marineras med päron som gör det mört. Underbart gott att servera i salladsblad.
Ingredienser
|
Entrecote, i bit
|
500 g |
|---|---|
|
Päron
|
1 |
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Japansk soja
|
1 dl |
|
Strösocker
|
3 msk |
|
Sesamolja
|
2 msk |
|
Risvinäger eller vitvinsvinäger
|
2 msk |
Gochujangkräm:
|
Salladslök
|
½ knippe |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Gochujang
|
2 msk |
|
Sesamolja
|
1 msk |
Groddsallad:
|
Färska böngroddar
|
ca 150 g |
|---|---|
|
Salladslök
|
½ knippe |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Rostade sesamfrön
|
½ dl |
|
Japansk soja
|
1 msk |
|
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Till servering:
|
Jasminris
|
4 port |
|---|---|
|
Salladsblad, t ex roman- eller gemsallad
|
16 |
|
Kimchi
|
ca 1 dl |
Gör så här
Gochujangkräm:
Groddsallad:
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
873 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,3 g |
| Protein: | 19,1 % | 41 g |
| Fett: | 43,7 % | 43,1 g |
| Kolhydrater: | 37,2 % | 80 g |