Buldak calzone
45 min
Huvudrätt
•
Här har vi bakat in Buldak – fire chicken i en pizzadeg. En het kycklinggryta med massa svartpeppar, gochugaru och gochujang. In i en pizzadeg och fyll på med riven mozzarella och salladslök. Mums!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
1142 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 49 g |
Kolhydrater: | 156 g |
Fett: | 35 g |
Ingredienser
Kycklinglårfilé med skinn
|
450 g |
---|---|
Japansk soja
|
3 msk |
Vitlöksklyftor, finhackade
|
2 |
Sesamolja
|
1 msk |
Matolja, till stekning
|
4 msk |
Tteokbokki koreanska riskakor
|
500 g |
Sås:
Kycklingbuljong
|
1½ dl |
---|---|
Japansk soja
|
½ dl |
Flytande honung eller rissirap
|
½ dl |
Gochujang
|
4 msk |
Koreanska chili flakes, gochugaru
|
2 - 4 msk |
Läsk (sprite eller liknande)
|
2 dl |
Nymalen svartpeppar
|
1 msk |
Vitlöksklyftor, finhackade
|
8 |
Finriven färsk ingefära
|
1 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Pizza:
Pizzadegar
|
2 |
---|---|
200 g | |
Salladslök, strimlad
|
1 knippe |