Buldak calzone
45 min
Huvudrätt
•
Här har vi bakat in Buldak – fire chicken i en pizzadeg. En het kycklinggryta med massa svartpeppar, gochugaru och gochujang. In i en pizzadeg och fyll på med riven mozzarella och salladslök. Mums!
Ingredienser
|
Kycklinglårfilé med skinn
|
450 g |
|---|---|
|
Japansk soja
|
3 msk |
|
Vitlöksklyftor, finhackade
|
2 |
|
Sesamolja
|
1 msk |
|
Matolja, till stekning
|
4 msk |
|
Tteokbokki koreanska riskakor
|
500 g |
Sås:
|
Kycklingbuljong
|
1½ dl |
|---|---|
|
Japansk soja
|
½ dl |
|
Flytande honung eller rissirap
|
½ dl |
|
Gochujang
|
4 msk |
|
Koreanska chili flakes, gochugaru
|
2 - 4 msk |
|
Läsk (sprite eller liknande)
|
2 dl |
|
Nymalen svartpeppar
|
1 msk |
|
Vitlöksklyftor, finhackade
|
8 |
|
Finriven färsk ingefära
|
1 msk |
|
Sesamolja
|
1 msk |
Pizza:
|
Pizzadeg
|
2 |
|---|---|
| 200 g | |
|
Salladslök, strimlad
|
1 knippe |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1183 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,1 g |
| Protein: | 17,7 % | 51,4 g |
| Fett: | 30,3 % | 40,5 g |
| Kolhydrater: | 52 % | 151,6 g |