Brynt smör-glass med krispig choklad

Brynt smör-glass med krispig choklad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

60+ min

Krämig brynt smör-glass på pinne kommer garanterat att imponera på vem du än bjuder den på! Doppa i choklad för att få ett krispigt chokladöverdrag med rostade hirsflingor och havre. Servera med saltad karamelliserad mjölk.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

Chokladöverdrag:

  • 1½ dl hirsflingor
  • 1 dl havregryn
  • 300 g mjölkchoklad
  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

Gör så här

Glass:

Bryn smöret. Ställ åt sidan. Värm mjölk och grädde i en kastrull. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll mjölkblandningen över äggsmeten. Häll tillbaka i kastrullen och värm under omrörning till ca 83°. Häll av det klarade smöret. Rör ner bottensatsen i kastrullen och rör till en jämn smet. Låt kallna. Kör smeten i glassmaskin. Fyll glassmeten i 10 st glassformar och förvara i frys.

Chokladöverdrag:

Rosta hirsflingor och havregryn i en torr varm stekpanna. Rör om då och då. Låt svalna något. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Blanda med hirsflingor och havregryn. Doppa glassarna i blandningen och frys igen. Smaka av den karamelliserade mjölken med flingsalt och servera tillsammans med glassen.

Tips:

Spara det klarade smöret och använd vid stekning eller annan matlagning.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 545 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa: