Brunsås
15 min
Tillbehör
•
Brunsås är den mest populära gräddsåsen till köttbullar och söndagsstek. Såsen blir ännu godare med lite sötma från en klick gelé.
Ingredienser
|
Bananschalottenlök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 2 msk | |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
|
Oxfond
|
2 msk |
| 5 dl | |
|
Kinesisk soja
|
3 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
|
|
Gelé, äppelmos eller lingonsylt
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
413 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,3 g |
| Protein: | 3 % | 3,1 g |
| Fett: | 87,8 % | 41 g |
| Kolhydrater: | 9,2 % | 9,4 g |