Broccoli i airfryer

20 min Buffé Middag Tillbehör
Broccoli i airfryer

Broccoli blir fantastiskt god i airfryer – lätt krispig på ytan och mjuk inuti. Tillsammans med lagrad Kataost, rostade pumpafrön, färsk basilika och ett stänk chili flakes blir det ett färgstarkt och smakrikt tillbehör som lyfter både vardagsmaten och buffébordet.

Nytt

Ingredienser

Broccoli
500 g
3 msk
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm

Topping:

50 g
Pumpakärnor
½ dl
Färsk basilika
10 blad
Chili flakes
½ tsk

Gör så här

  • Skär broccoli i jämnstora buketter. Skär även stammen i tunna stavar. Lägg allt i en skål och blanda med smör- & rapsolja, salt och nymalen svartpeppar.
  • Lägg broccolin i airfryerns korg i ett jämnt lager. Tillaga på 180° i 8–10 min. Skaka korgen eller rör om en gång under tillagningen så att allt får fin färg.
  • Riv osten. Rosta pumpafrön i en stekpanna tills de får fin färg. Hacka basilikabladen.
  • Toppa varm broccoli med ost, pumpafrön, basilika och chili flakes.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

211 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,8 g
Protein: 19,9 % 10,3 g
Fett: 73,4 % 17,5 g
Kolhydrater: 6,7 % 3,5 g
https://www.arla.se/recept/broccoli-i-airfryer/