Bresaola med lins- och grapesallad

30 min Buffé
Bresaola med lins- och grapesallad

En matig sallad med linser, vit ost och blodgrape. Salladen har lite vuxna smaker där bland annat grapefrukten ger både sötma och lite beskhet. Gott!

Ingredienser

Belugalinser
2 dl
Rödlök
1
Blodgrape
1
Dijonsenap
1 msk
Olivolja
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
150 g
Grovhackad bladpersilja
½ dl
Skivad bresaola
100 g

Gör så här

  • Koka linserna nätt och jämnt mjuka enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten.
  • Skala och finhacka löken. Skär bort skalet från grapen och skär ut hinnfria klyftor. Lägg dem åt sidan.
  • Krama ur grapesaften och häll den i en rymlig skål. Rör i senap, olja, salt och peppar. Vänd ner linser och lök.
  • Lägg allt på ett fat och smula över ost. Fördela grape och persilja på salladen.
  • Servera med bresaolan.
Klart!

Näringsvärden, per bufféportion

Energi:

140 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/bresaola-med-lins--och-grapesallad/